Gemeente Rotterdam Word template rapport

Door gebruik te maken van de mogelijkheden van Huisstijl in Office lijkt het pdf eindproduct alsof het in een professioneel opmaakpakket is gemaakt zoals Indesign. De medewerkers gaan met een basis demo template aan de slag. Ze kunnen de voorkaft vanuit het eigen office lint aanpassen naar het onderwerp van het rapport. Met de image tool is het vanuit Word mogelijk de grote foto’s op de voorbladen zelf te wijzigen. De tool houdt rekening met de juiste aspect ratio en zorgt voor de juiste resolutie. (Te grote foto’s van bijvoorbeeld een spiegelreflex camera worden bijvoorbeeld als nette jpg’s geplaatst van 600 a 700KB in plaats van de 7MB grote platen) Op deze manier blijft het Word document werkbaar met al het artwork.

Het ontwerp is opgezet in twee kolommen en het lint biedt de mogelijkheid om vaste blokken en veelgebruikte elementen in te kunnen voegen in het rapport.

Veel van de styling zoals die standaard in Word wordt aangeboden is aangepast zodat er een aantrekkelijk document ontstaat. Denk daarbij aan de inhoudsopgave die op maat is gemaakt en bijvoorbeeld de figuurverwijzingen.

Ook zitten er grafiekstijlen op maat in de template verwerkt. Deze grafieken komen uit Excel, maar hebben een aangepaste stijl in Word gekregen.

 

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.