We houden van de duinen

Midden in de duinen van Wijk aan Zee is een inspirerende plek voor een ontwerpbureau. Van de laatste 20 jaar zijn foto’s gemaakt in de duinen van allerlei weersomstandigheden. Het huidige weer gemeten op ons eigen weerstation hebben we 31 keer gefotografeerd. Ons weerstation zit gekoppeld aan onze website. Een van deze weersomstandigheden ziet u op deze weerslide. Kom eens terug bij Dunes als het regent in de zomer of als het sneeuwt in de winter.

Zonnige

Zomer

Zomer

Woeste wind

Herfst

Herfst

Witte duinen

Winter

Winter

Groene duinen

Lente

Lente

Jonge duinen

Jonge duinen liggen langs het strand en oude duinen verder landinwaarts. De duinstrook die parallel aan het strand bestaat, noemt men jonge duinen. Deze duinen ontwikkelen zich vooral aan de zeekant, de wind heeft hier de meeste invloed omdat het voortdurend vers zand aanvoert. De duinen kunnen daardoor hoog opgroeien. De hoogste duinen zijn ruim vijftig meter en daarmee de hoogste delen van Holland.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Groene duinen

In Noordwest-Europa neemt de windkracht bij de kust af door temperatuursverschillen, en daarmee luchtdrukverschillen, tussen land en zee. Een duin is een heuvel van fijn zand langs de kust, een rivier, in een zandwoestijn of op andere plekken. Een duin ontstaat door het verwaaien van zand tot een heuvel. Duinen kunnen unieke natuurgebieden vormen met een grote verscheidenheid aan dier- en plantensoorten. Als duinen begroeid zijn, spreekt men van groene duinen.